Langaton valvontakamerajärjestelmä valvoo puolestasi

Älykodin voi suojata nykyaikaisella kameratekniikalla kattavasti. Kameravalvonta ei tarkoita enää vain kutsumattomien vieraiden nauhoittamista kameroiden avulla. Nykyaikaisilla langattomilla kameroilla, jotka voidaan liittää osaksi älykodin hallintajärjestelmää, voidaan seurata vaikka kahvinkeitintä tai muuta sähkölaitetta, jonka pelkäät jäävän vahingossa päälle. Tai jos ovellasi käy joku soittamssa ovikelloa, haluat kenties tietää heti kuka ovellasi on, vaikka et ole itse edes kotona. Kameran havaitsemat poikkeavat liikkeet tallennetaan Internetin tallennustilaan, eikä kukaan muu kuin älykodin omistaja pysty niitä sieltä hävittämään. Nämä ja monet muut asiat on mahdollista toteuttaa älykodissa langattoman kameravalvonnan avulla.

Älykodin tuki ja turva

Älykodin kenties keskeisin ja tärkein osa on valvontajärjestelmä, joka toteutetaan langattomasti eri tiloihin sopivilla kameroilla. Langaton kameravalvontajärjestelmä pitää silmällä kotiasi ja myös pihaympäristöä silloin kun itse olet toisessa osassa älykotia tai kokonaan muualla kuin kotonasi. Kameraa valittaessa tulee olla jo mietitty sen sijantia sisä- tai ulkotiloissa. Kamera saattaa vaatia kosteussuojausta tai ulkotiloissa pakkasen kestävyyttä. Kun olet sijoittanut ympäristöön sopivat kamerat paikoilleen ja kytkenyt ne kodin langattomaan verkkoon, voit sovelluksen avulla pikaisesti tarkistaa, miltä kodissasi näyttää.

Valitsemalla kameran, joka sisältää liiketunnistimen, saat heti ilmoituksen, kun kameran edessä liikkuu jotain normaalista poikkeavaa. Yö- eli pimeäkäyttöön tarkoitetut kamerat näkevät yöaikaan yhtä lailla kaikki liikkeet kuin valoisan aikaan. Ne taltioivat havaitut liikkeet selkeästi ja lähettävät viestin puhelimeesi niin halutessasi. Lemmikkien omistajille viestitoiminto voi olla liikaa, jos oma koira tai kissa liikkuu kodissa paljon poissa ollessasi, mutta kun tiedät, ettei kodissasi tulisi mitään liikehdintää tapahtua, on viestitoiminto tarpeellinen turvallisuuden tunteen lisääjä. Valvontakamerat ovat laajennettavissa älyantureilla, jotka huomaavat auki unohtuneen ulko-oven tai vuotavan vesihanan. Tämä tominto saattaa pelastaa kodin isolta vahingolta, kun vaarasta saa ajoissa varoituksen.

Vähimmäisvaatimuksena voidaan pitää, että valitsee kameran, joka kuvaa pienimmillään 1080p resoluutiolla riittävän tarkkuuden takaamiseksi. Yökuvaukseen tarkoitetun pihakameran tulee pystyä kuvamaan yöaikaan vähintään 25 metriin saakka. Langattoman verkon singnaalin on luonnollisesti oltava riittävän voimakas siellä, minne kameran asentaa, jotta signaali ei katkeilisi. Pienellä suunnitteluvaivalla vältät virheostokset ja saat älykotiisi valvontajärjestelmän, joka takaa mielenrauhan.