Nämä asiat eivät onnistuneet ennen älykoteja

Älykodeissa päästään tekemään paljon sellaisia asioita, joista ennen voitiin vain unelmoida. Monet asiat niistä liittyvät sohvalla rentoutumiseen, johon on tullut paljon lisäarvoa älykkäiden laitteiden kautta. Älykodista on kuitenkin apua myös kodin askareiden tekemiseen, eikä sen hyötyjä kannata unohtaa myöskään kodin ulkopuolella, jonne se toki ulottuu.

On paljon sellaisia asioita, joita ei osattu edes kaivata, ennen kuin älykoti toi ne mahdollisiksi. Jo nyt on varmaa, että älykkäät järjestelmät ja laitteet ovat suorastaan mullistaneet koteihin liittyviä asioita. Teknologia kehittyy koko ajan, joten samalla kodit voivat muuttua yhä älykkäimmiksi. Siitä, miten ne ovat muuttuneet jo nyt, lisää tässä artikkelissa.

Paljon lisäarvoa sohvalla löhöilyyn

Jos sohvalla ei ole tarkoitus vain loikoilla, antavat älykodin ratkaisut monenlaisia vaihtoehtoja tehdä sohvalla olosta entistä paremmalta tuntuvaa. Se voi jopa houkutella sohvalle vähän useammin kuin ennen, joka voi tietysti olla sekä hyvä että huono asia. Sohvalla katsellaan usein televisiota, joka ei enää tarkoita pelkkien televisiokanavien lähetystä. Tarjolla on monenlaisia suoratoistopalveluja, joiden tarjonnasta voi helposti valita juuri itselleen mieluista katseltavaa.

Katseluun voi yhdistää mukaan myös kodin älyvalaistuksen. Kun valot liittää yhteen kotiteatterijärjestelmän kanssa, voivat valot muuttua vaikkapa elokuvan tunnelman mukaan. Jos elokuvassa on esimerkiksi meneillään jännittävä tilanne, voivat valot hämärtyä siksi aikaa. Elokuvankin voi laittaa älykodissa pyörimään, vaikka vain pelkän äänen avulla. Mukavaan asentoon päästyään ei siis tarvitse nousta etsimään kadonnutta kaukosäädintä. Samoin voidaan ohjata myös älyvaloja äänikomentojen avulla, joka tekee elämästä entistä mukavampaa

Älykästä apua erilaisiin kotiaskareisiin

Älykoti ei liity pelkästään löhöämiseen, vaikka se voikin antaa sellaiselle enemmän aikaa. Aikaa se tulee silti säästämään esimerkiksi kotiaskareiden tekemisessä. Älykoti voi myös tehdä kotitöiden tekemisestä paljon mukavampaa. Jopa kahvinkeitin voi olla älylaite aivan kuten myös monet muut keittiölaitteet. Se ei välttämättä tarkoita kokonaan uuden laitteen hankkimista, vaan pelkästään älypistorasian hankkimista. Niillä voidaan ajastaa sekä sulkea laitteet vaikkapa kodin ulkopuolelta. Asukkaan ei tarvitse pelätä, jäikö kahvinkeitin esimeriksi päälle, sillä sen voi sulkea etänäkin, kunhan se on kiinni älypistorasiassa.